Arrangement Windturbines & voormalig eiland Urk

Beleef het grootste windpark van Nederland tijdens een tocht per touringcar én ontdek het levendige en karakteristieke vissersdorp Urk, het voormalige eiland. Zowel in de ochtend als in de middag is het mogelijk om, in circa 4 ½ uur, deze indrukwekkende werelden te beleven. Komt u niet per touringcar? Tegen betaling kunnen wij dit voor u reserveren.

Wind experience centrum

De geur van verse koffie en huisgemaakte appeltaart zorgen voor een warm ontvangst op de boerderij van de familie Renne. U wordt ontvangen in het sfeervol ingerichte horecagedeelte.

Tijdens de koffie/thee volgt u de interessante presentatie waarin wij u met mooie foto’s meenemen in het verhaal over de aanleg van Nederlands grootste windmolenpark.

Hierna openen wij de deuren van het windmolen experience centrum 11 BEAUFORT voor u. U heeft uitgebreid de mogelijkheid om op eigen tempo rond te kijken en meer te weten te komen over wind(kracht) en het windmolenpark Noordoostpolder. Als afsluiting kunt u een bezoek brengen aan onze duurzame boerderijwinkel. Hier vindt u (h)eerlijke streekproducten, cadeaus en een uitgebreid assortiment aan interieur- en bakartikelen. In onze boerderijwinkel verkopen wij ook het rundvlees van onze Belgisch Blauwe stieren. Wij houden ons vlees zo natuurlijk mogelijk (zo krijgen zij geen antibiotica en staan zij in de zomer in de wei) en dat is duidelijk te proeven.

Windmolenpark

Alle informatie van deze ochtend gaat leven tijdens de rondleiding per touringcar langs het grootste energiepark van Nederland. Comfortabel zittend in uw touringcar reist u met de gids langs de windturbines. Laat u verwonderen over de adembenemende hoogtes en capaciteit van deze turbines. Mooie verhalen en leuke anekdotes over de bouw van het windpark zullen met u gedeeld worden en zullen u verrassen. De imposante hoogte van de molens beleeft u pas echt wanneer u op de dijk staat, op maar 100 meter afstand van de turbines. Aan de ene kant ziet u het nieuwe land, met op de voorgrond de windturbines. Aan de andere kant ziet u het water van het IJsselmeer. Ook terwijl u in de touringcar zit, zijn de windturbines zeer imposant om te zien.

Aansluitend bezoeken we het vissersdorp Urk en doen de Ginkiestocht: een wandeling door de stegen van Urk onder leiding van een gids. De gids neemt u mee door een doolhof van steegjes (ginkies) over het voormalige eiland. Onderweg komt u langs de vele bezienswaardigheden en hoort u de oude verhalen en prachtige anekdotes. De touringcar blijft bij uw groep.

Samengevat

• Hartelijk ontvangst met verse koffie en huisgemaakte appeltaart met slagroom
• Presentatie over de aanleg van het grootste windpark van Nederland
• Bezoek aan windmolen experience centrum 11 BEAUFORT
• Adembenemend uitzicht op de imposante bouwwerken
• Reis in de touringcar met gids door het nieuwe land langs de windturbines
• Bezoek aan het oude vissersdorp Urk met handige plattegrond

Kosten

Prijs op aanvraag.