Arrangement Windturbines & Bijzondere architectuur Nagele

Beleef het grootste windpark van Nederland tijdens een tocht per touringcar én ontdek het dorp Nagele, dat bekend staat om zijn bijzondere architectuur. Nagele is ontworpen door 32 architecten waaronder Gerrit Rietveld, Aldo van Eyck en landschapsarchitecte Mien Ruys.

In dit 4 uur durende arrangement komt u alles te weten over deze twee bijzondere plaatsen in de polder. Komt u niet per touringcar? Tegen betaling kunnen wij dit voor u reserveren.

Wind experience centrum

De geur van verse koffie en huisgemaakte appeltaart zorgen voor een warm ontvangst op de boerderij van de familie Renne. U wordt ontvangen in het sfeervol ingerichte horecagedeelte. Tijdens de koffie/thee volgt u de interessante presentatie waarin wij u met mooie foto’s meenemen in het verhaal over de aanleg van Nederlands grootste windmolenpark. Hierna openen wij de deuren van het windmolen experience centrum 11 BEAUFORT voor u. U heeft uitgebreid de mogelijkheid om op eigen tempo rond te kijken en meer te weten te komen over wind(kracht) en het windmolenpark Noordoostpolder. Als afsluiting kunt u een bezoek brengen aan onze duurzame boerderijwinkel. Hier vindt u (h)eerlijke streekproducten, cadeaus en een uitgebreid assortiment aan interieur- en bakartikelen. In onze boerderijwinkel verkopen wij ook het rundvlees van onze Belgisch Blauwe stieren. Wij houden ons vlees zo natuurlijk mogelijk (zo krijgen zij geen antibiotica en staan zij in de zomer in de wei) en dat is duidelijk te proeven.

Windmolenpark

Alle informatie van deze ochtend gaat leven tijdens de rondleiding per touringcar langs het grootste energiepark van Nederland. Comfortabel zittend in uw touringcar reist u met de gids langs de windturbines. Laat u verwonderen over de adembenemende hoogtes en capaciteit van deze turbines. Mooie verhalen en leuke anekdotes over de bouw van het windpark zullen met u gedeeld worden en zullen u verrassen. De imposante hoogte van de molens beleeft u pas echt wanneer u op de dijk staat, op maar 100 meter afstand van de turbines. Aan de ene kant ziet u het nieuwe land, met op de voorgrond de windturbines. Aan de andere kant ziet u het water van het IJsselmeer. Ook terwijl u in de touringcar zit, zijn de windturbines zeer imposant om te zien.

Nagele Expositie

Na het ontvangst rijdt u naar het dorp Nagele waar de bijzondere bouwstijl u direct zal opvallen. Aangekomen bij Nagele Expositie nemen enthousiaste locals u mee en vertellen ze hoe het is om in dit bijzondere dorp te leven op de bodem van de Zuiderzee. U krijgt antwoorden op de vragen die tijdens het ontwerp werden gesteld. Kon architectuur de samenleving inderdaad verbeteren? Was de ideale samenleving ‘maakbaar’?

Lunch

Het uitgebreide lunchbuffet, weer op de boerderij van Renne, staat geheel in het teken van eerlijke streekproducten die vervaardigd zijn van grondstoffen waarbij het dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. Soep vooraf en een hartige snack horen bij het lunchbuffet. Na de lunch heeft u de mogelijkheid om rustig rond te kijken in de boerderijwinkel Renne Streekproducten, waar u verschillende souvenirs en leuke geschenken vindt.

Samengevat

• Ontvangst met verse koffie/thee en huisgemaakte appelgebak
• Bezoek aan windmolen experience centrum 11 BEAUFORT
• Reis in de touringcar met gids door het nieuwe land langs de windturbines
• Bezoek Expeditie Nagele inclusief lokale gids
• Uitgebreid lunchbuffet, inclusief soep vooraf en een hartige snack
• Bezoek aan Renne Streekproducten