Arrangement Wind en tulpen

Beleef het grootste windpark van Nederland tijdens een tocht per touringcar én kom kijken hoe tulpen broeien in de kas.

Zowel in de ochtend als in de middag is het mogelijk om in circa 3 uur, deze indrukwekkende wereld te beleven. Komt u niet per touringcar? Tegen betaling kunnen wij dit voor u reserveren.

Wind experience center

Deze dag start u bij het familiebedrijf Renne Streekproducten in Nagele. U wordt ontvangen met een lekkere kop koffie of thee en huisgemaakt appelgebak. Ondertussen bekijkt u een presentatie over de bouw van windmolens.

Windmolenpark

Vervolgens wacht de gids u op voor een unieke tocht in de bus langs het nabijgelegen windpark Noordoostpolder. Tijdens deze bijzondere rit over de dijk zal de gids u alles vertellen over het windpark en de molens en wordt er gestopt bij verschillende bouwprocessen.

Na de rondleiding keert u terug naar Renne Streekproducten. U brengt een bezoek aan het Windmoleninformatiecentrum 11 Beaufort. Hier ervaart u hoe windturbines werken. Als afsluiting kunt u een bezoek brengen aan de duurzame boerderijwinkel. Hier vindt u (h)eerlijke streekproducten, cadeaus en een uitgebreid assortiment aan interieur- en bakartikelen.

Rond het middaguur staat er een heerlijk uitgebreid lunchbuffet voor u klaar met diverse streekproducten.

Na de lunch vertrekt u naar Tulpenkwekerij Litjens Tulpen in Creil. Hier gaat u met eigen ogen zien hoe er vanuit de bol een tulp groeit. Niet op het land maar lekker warm in de kas. U wordt hartelijk ontvangen in de kantine van Litjens Tulpen door Linda, de vrouw van de mede-eigenaar. Zij laat u een unieke filmpresentatie zien over het gehele teeltproces van de tulp.
Daarna neemt zij u mee voor een uitgebreide rondleiding in de tulpenkas en ziet u de tulpen bloeien. Na circa anderhalf uur kunt u zich een heuse tulpenkenner noemen.

Samengevat

• Ontvangst met verse koffie/thee en huisgemaakte appelgebak
• Presentatie over de aanleg van het grootste windpark van Nederland
• Bezoek aan windmolen experience centrum 11 Beaufort
• Heerlijke lunch
• Reis in de touringcar met gidslangs de windturbines
• Uitgebreide lunch
• Filmpresentatie over de tulp
• Rondleiding door de tulpenkas
• Bosje tulpen bij vertrek

Kosten

Prijs op aanvraag.