Arrangement Moderne technieken

Beleef het grootste windpark van Nederland én ontdek een modern melkveebedrijf tijdens een tocht per touringcar. Zowel in de ochtend als in de middag is het mogelijk om in circa 3 uur, deze indrukwekkende wereld te beleven. Komt u niet per touringcar? Tegen betaling kunnen wij dit voor u reserveren.

Wind experience centrum

De geur van verse koffie en huisgemaakte appeltaart zorgen voor een warm ontvangst op de boerderij van de familie Renne. U wordt ontvangen in het sfeervol ingerichte horecagedeelte. Tijdens de koffie/thee volgt u de interessante presentatie waarin wij u met mooie foto’s meenemen in het verhaal over de aanleg van Nederlands grootste windmolenpark.

Hierna openen wij de deuren van het windmolen experience centrum 11 BEAUFORT voor u. U heeft uitgebreid de mogelijkheid om op eigen tempo rond te kijken en meer te weten te komen over wind(kracht) en het windmolenpark Noordoostpolder. Als afsluiting kunt u een bezoek brengen aan onze duurzame boerderijwinkel. Hier vindt u (h)eerlijke streekproducten, cadeaus en een uitgebreid assortiment aan interieur- en bakartikelen. In onze boerderijwinkel verkopen wij ook het rundvlees van onze Belgisch Blauwe stieren. Wij houden ons vlees zo natuurlijk mogelijk (zo krijgen zij geen antibiotica en staan zij in de zomer in de wei) en dat is duidelijk te proeven.

Windmolenpark

Alle informatie van deze ochtend gaat leven tijdens de rondleiding per touringcar langs het grootste energiepark van Nederland. Comfortabel zittend in uw touringcar reist u met de gids langs de windturbines. Laat u verwonderen over de adembenemende hoogtes en capaciteit van deze turbines. Mooie verhalen en leuke anekdotes over de bouw van het windpark zullen met u gedeeld worden en zullen u verrassen. De imposante hoogte van de molens beleeft u pas echt wanneer u op de dijk staat, op maar 100 meter afstand van de turbines. Aan de ene kant ziet u het nieuwe land, met op de voorgrond de windturbines. Aan de andere kant ziet u het water van het IJsselmeer. Ook terwijl u in de touringcar zit, zijn de windturbines zeer imposant om te zien.

Modern melkveebedrijf

Het moderne melkveebedrijf van Gerard Hettinga en Sandra Lips staat in Tollebeek, vlakbij Urk. Het is een melkveebedrijf met veel nieuwe techniek, onder andere robot-melkinstallaties en een automatisch voersysteem. Veel mensen zijn onbekend met wat er op een modern melkveebedrijf gebeurt. Een rondleiding door het melkveebedrijf geeft u de unieke mogelijkheid om erachter te komen waar en hoe ons voedsel geproduceerd wordt.

Samengevat

• Hartelijk ontvangst met verse koffie en huisgemaakte appeltaart met slagroom
• Presentatie over de aanleg van het grootste windpark van Nederland
• Bezoek aan windmolen experience centrum 11 BEAUFORT
• Reis in de touringcar met gids door het nieuwe land langs de windturbines
• Adembenemend uitzicht op de imposante bouwwerken vanaf de dijk
• Unieke rondleiding in een modern melkveebedrijf

Kosten

Prijs op aanvraag.